Durant la sessiò plenària de març també es va aprovar el primer reglament de nomenclàtor i canvis en els preus de les EBM
L’equipament del Centre Cívic, passarà a dir-se “El Cívic Espai Cultural Mari Carmen Gámez”. Així s’ha acordat a la darrera sessió del ple, celebrada el 26 de març, amb l’únic vot en contra de Vox. Gámez va ser alcaldessa de Polinyà entre el 1987 i el 1995. “Fa dos anys que ens va deixar i creiem convenient que una figura com la seva posi nom a un espai públic de la vila [...] i vam concloure que l’espai més adequat era el Centre Cívic que es va posar en marxa durant el seu mandat”.
L’únic regidor que es va posicionar en contra, Siquem Cobacho, va voler deixar clar el seu posicionament: “no ens agrada que polítics posin el nom de polítics a equipaments [...] aquesta senyora era comunista, amb això en tenim prou”. En canvi, tant el portaveu d’ERC, Toni Flores, com la de Polinyà en Comú Podem, Dolores Delgado, es van mostrar satisfets. “No n’hi ha cap nom millor per al centre cívic [...] va fer un avanç sociocultural per a la població que, crec, pocs han aconseguit, atès que en aquella època érem una població molt petita i amb pocs recursos”, va manifestar Delgado.
Un dels punts que va comportar més debat va ser l’acord per a la creació i modificació de tres fitxes descriptives de valoració de llocs de treball del personal de l’Ajuntament. ·S’han hagut de crear perquè hi ha algunes places de l’actual plantilla que no tenen la fitxa descriptiva corresponent”, va explicar la regidora de Recursos Humans, Tania Bravo, que també va voler aclarir que “no suposen cap valoració econòmica nova” i que en aquesta negociació “no hi ha hagut acord amb el comitè d’empresa atès que reclamen que es faci l’aprovació de totes les fitxes pendents de modificar que són, aproximadament, unes 80”.
En aquest punt, el regidor de Vox, va deixar constància que seguirien “el criteri del comitè d’empresa de demanar que es facin les 80 fitxes i no només aquestes tres”. En la mateixa línia de suport al comitè es va pronunciar la regidora Dolores Delgado de Polinyà En Comú Podem. Per la seva banda, la regidora de Junts, Mireia Encarnación García, després de revisar l’expedient administratiu va manifestar la seva preocupació perquè “ens sembla que hi ha certes irregularitats”, referint-se al fet de no comptar amb una Relació de Llocs de Treball prèvia a les valoracions” i al poc marge donat al comitè d’empresa per a portar a terme una negociació.
Polinyà disposarà d’un reglament de nomenclàtor
En aquest mateix ple, també s’ha aprovat el reglament de nomenclàtor de Polinyà, que establirà el procediment per donar noms als carrers i espais públics del municipi. La mateixa normativa també proposa la creació d’una comissió que serà qui validi les propostes de denominacions i que estarà creada tant per agents polítics com tècnics i representants d’entitats. També s’hi estableixen els criteris generals per escollir noms com, per exemple, la prioritat de conservar topònims o que les personalitats, preferentment, tinguin algun vincle amb el poble. Així mateix, es prioritzaran els noms de persones ja traspassades i es buscarà reduir el desequilibri de gènere existent al nomenclàtor actual.
En un altre punt de l’ordre del dia, el Ple ha decidit modificar el Reglament Orgànic Municipal per a establir la celebració d’un debat anual sobre l’estat de la vila. Així mateix, s’estableix que aquest debat es faci dins el primer ple ordinari de l’any, que sempre té lloc al gener.
Canvis als preus de les EBM
Durant la sessió també es va aprovar, amb els vots en contra de l’oposició, la modificació dels preus de les escoles bressol municipals que s’incrementaran un 10% amb l’objectiu, segons va explicar el regidor d’Educació, Joel Fernández Borrull, de “garantir-ne la sostenibilitat i la qualitat del servei”. Aquesta mesura respon a diversos factors com la disminució continuada dels naixements en els darrers dotze anys, la congelació de les tarifes durant l’última dècada i la necessitat d’assegurar l’equilibri financer del servei. “Tot i l’increment, les quotes continuaran sent de les més assequibles de la comarca situant-se entre els 23 i els 101 euros mensuals segons la renda familiar”, va aclarir Fernández. També es modifica el preu del menjador que augmentarà un 2%.
El regidor de Vox, Siquem Cobacho, va al·legar no estar d’acord amb la tarifació “perquè a una persona que no cobra ni 9.000 euros no se li hauria de cobrar ni els 23 euros mínims de quota”. “Amb una renda menor de 9.000 € ja ni s’aplicaria l’ordenança perquè, segurament, ja tindrà l’ajuda de Serveis Socials tant per a la bressol com per al menjador [...] però es pot valorar si treure aquest tram de la tarifació”, va respondre Silva.
En aquesta sessió de març també es va aprovar una moció proposada per ERC i amb el vot en contra de Vox , d’impuls al pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic del Vallès Occidental per tal d’afrontar l’impacte del canvi climàtic.
En el torn de precs i preguntes, tant el regidor de Vox com la regidora de PECP van fer menció dels torns no coberts en el servei de la policia local. Mentre que el regidor de Vox va queixar-se de la falta d’informació per part del govern municipal cap als regidors de l’oposició, la portaveu de PECP va mencionar que una part dels treballadors de l’ajuntament se senten desmotivats i poc cuidats. “Hem d’agilitzar el màxim possible el conveni i l’actualització de les fitxes”. Aquí, la regidora de Recursos Humans va respondre que se celebren reunions de negociació de conveni quinzenalment.