Després de veure la pel·lícula, que explica els detalls de la victòria electoral dels republicans l'any 1931 a Catalunya, la proclamació de la República Catalana del 14 d'abril d'aquell mateix any i la reinstauració de la Generalitat, el director va insistir en la importància de conèixer els moments cabdals de la nostra història per no tornar a cometre els mateixos errors. Alhora va remarcar el paral·lelisme del moment històric d'instauració de la República Catalana, al 1931, amb l'actualitat política de Catalunya, ja que el film es centra en les negociacions entre els polítics catalans i espanyols i les concessions i renúncies que es van fer en nom de la república.
El públic assistent també es va interessar per la veracitat dels fets i situacions que es descriuen a la pel·lícula que reviu el què va passar a Barcelona entre el 14 i el 17 d'abril de 1931, els tres dies de vigència de la República Catalana. El director va assegurar que, segons el guionista, l'historiador Toni Soler, en la seva majoria són situacions que estan documentades històricament.
Manuel Huerga és un prolífic director de cinema Premi Extraordinari de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya al 1990, entre d'altres ha dirigit la pel·lícula "Salvador" sobre la vida, procés i execució de Salvador Puig Antich o el documental "Pepe & Rubianes", que recorda la figura del desaparegut actor y humorista.
Amb motiu de la celebració del 82è aniversari de la instauració de la República, també s'ha organitzat l'exposició "CINEMA EN TEMPS DE GUERRA, EXILI I REPRESSIÓ", que es podrà veure al centre cívic del 14 al 26 d'abril. Aquesta exposició, cedida pel Memorial Democràtic, Generalitat de Catalunya, dóna a conèixer l'efervescència cinematogràfica que va viure Catalunya durant la Guerra Civil, així com l'alt preu que van haver de pagar molts dels seus professionals durant la dictadura franquista o a l'exili.
També s'ha organitzat l'exposició de documentació i d'una guia de lectura que edita la biblioteca amb motiu d'aquest fet històric.En aquesta guia hi trobareu bibliografia sobre la societat, l'economia i la política durant la República. A més de la versió en paper, es podrà descarregar de forma gratuïta als dispositius mòbils, mitjançant els codis QR que permeten accedir a més informació sobre un document.Complementant aquesta Guia de Lectura, també s'exposen documents sobre l'Holocaust i Nazisme, extrets del fons específic de la Biblioteca.