Els grups municipals també van aprovar crear una nova aplicació de 63.500 euros per a un projecte d’ocupació juvenil.
Les mesures per a pal·liar els efectes de la pandèmia de coronavirus sobre col·lectius vulnerables continuen protagonitzant els acords de ple. En la sessió ordinària de setembre, els grups municipals van acordar per unanimitat diverses modificacions pressupostàries entre les quals hi ha l’ampliació de la partida d’ajuts socials en 25.000 euros per tal de fer front a les noves necessitats socials provocades per la Covid-19. Aquests diners sortiran del pressupost previst per a la Festa Major 2020 que finalment va ser cancel·lada.
Una altra de les modificacions pressupostàries aprovades va ser la creació d’una aplicació amb 63.500 euros per a portar a terme el programa Start!Jove, un projecte que neix amb l’objectiu de facilitar als joves la seva entrada al món laboral. En aquest sentit, la regidora de Polinyà En Comú Podem, Dolores Delgado, va demanar que aquest pla tingui continuïtat en el futur i va destacar que, tot i valorar positivament la iniciativa, el seu grup creu que “és encara insuficient per afrontar la problemàtica laboral dels joves i les joves”.
Aprovació definitiva del primer Pla Local de Seguretat de Polinyà
Polinyà ja té el primer Pla Local de Seguretat després que fos aprovat per tots regidors i regidores del ple. Aquest document, al qual la Junta de Seguretat Local hi va donar el vistiplau el 15 de setembre, s’ha realitzat amb perspectiva de gènere per tal de tenir en compte les diferents necessitats i percepcions que de la seguretat en tenen homes i dones. El Pla es divideix en cinc eixos que en total agrupen 50 accions:
Primera edició del concurs Polinyà Innova
El ple de setembre va aprovar les bases per al primer concurs Polinyà Innova que vol incentivar i fomentar la innovació i la transformació digital en el teixit productiu i comercial del municipi en el context de la Covid19. L’Ajuntament informarà en breu dels terminis per a la presentació de propostes així com del funcionament del concurs i els premis.
Pel que fa a les mocions, el PSC en va presentar una sobre “La natura com a context saludable i necessari per a l’educació” a la qual s’hi van adherir la resta de grups. També es van aprovar la moció impulsada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Polinyà en defensa d’una atenció primària forta, en aquest cas amb les abstencions d’ERC i PDeCAT; i una altra sobre l’emergència educativa que exigeix al Departament d’Educació més implicació i lideratge per tal d’assegurar el dret a l’educació en igual d’oportunitats per a tots els infants. En aquest cas, la moció va ser aprovada amb els vots en contra del PDeCAT i ERC.
En canvi, va ser rebutjada la moció presentada per ERC de rebuig a la decisió del tribunal suprem d’inhabilitació del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, amb els vots en contra del PSC, que va mantenir el posicionament de respecte de les decisions judicials, i de Polinyà En Comú Podem tot i defensar que es tracta d’una sentència desproporcionada, “el principi de llibertat d’expressió no s’aplica al President perquè no ho fa a títol individual sinó des d’una institució que representa a tots els catalans i les catalanes”.