Obert el període de votació dels pressupostos participatius

Dijous, 9 de gener de 2020

Es podrà votar fins al 31 de gener a la plataforma de participació de Polinyà

L’Ajuntament pobre el període de votació dels pressupostos participatius. Aquesta és la segona fase d’un procés iniciat a l’octubre perquè els veïns i veïnes de Polinyà decideixin com invertir 330.000 euros del pressupost municipal per als anys 2020 i 2021.

Qui hi pot participar?

Totes les persones empadronades a Polinyà que tinguin més de 12 anys.

D’on han sortit les propostes que es posen a votació?

Totes les propostes finalistes que ara es posen a votació han estat elaborades per veïns i veïnes de Polinyà que van participar a la primera fase d’aquest procés. En total, l’Ajuntament va rebre 135 propostes i, després que l’equip tècnic de l’Ajuntament valorés la viabilitat de cadascuna d’aquests idees, n’han quedat les que ara podeu votar. 

Fins quan podré votar?

Del 9 al 31 de gener

Quines dades necessito per accedir a la votació?

Caldrà que introdueixis el número de DNI (o document d’identitat oficial) i data de naixement separada per barres amb aquest format: 00/00/0000.

Caldrà que respongueu dues preguntes. A la primera podreu escollir fins a tres propostes d’inversions i a la segona haureu de seleccionar un dels projectes socials i/o culturals que es proposen.

On?

Al web www.civiciti.com/es/polinya. També podeu votar presencialment al Casal de la Gent Gran i a l’Espai Jove, on es facilitarà el vot a través del portal.

Quines són les propostes finalistes?

Per participar-hi caldrà respondre dues preguntes. A la primera podreu escollir fins a tres propostes d’inversions i a la segona podreu escollir un dels projectes socio-culturals que es plantegen.

  • Instal·lació d'un parc de cal·listènia al Parc de la Riera: La cal·listènia és una disciplina d'entrenament que es pot fer a l'aire lliure i que fa servir el propi pes corporal. Una instal·lació d'aquest tipus consisteix en diferents barres i elements pensats per a persones joves i adultes. Aquest és un projecte que promou els hàbits saludables i les relacions socials en un espai a l'aire lliure.  Valoració econòmica: 30.000 euros.
  • Millores a la pista poliesportiva a l'aire lliure situada al Parc de la Riera (darrera del PAS). La millora consistiria en actuacions al paviment, les grades, el tancament, l'enllumenat i la vegetació. Valoració econòmica: 75.000 euros.
  • Millora de la seguretat en passos de vianants. Instal·lació de llums LED que facin més visibles els passos de vianants, illes prèvies a cada pas per millora la visibilitat i reductors de velocitat.  Valoració econòmica: 75.000 euros
  • Col·locació de llums autònomes. Es tracta d'un tipus d'il·luminació que es carrega amb la llum solar i, per tant, no necessita de la instal·lació d'un circuit elèctric. La proposta és fer una primera actuació als accessos del camí de Can Serra amb la instal·lació de 12 lluemenres  i a l'accés del cementiri municipal amb sis llumenres més. Valoració econòmica: 36.000 euros.
  • Pavimentació del camí a l'Institut que passa per dalt del Parc de la Riera. Aquest camí, actualment de terra, és un dels accessos principals per a una bona part de l'alumnat. Va del carrer Major fins al camí de la Bòbila. L'actuació consistiria en acondicionar el camí amb el paviment apropiat i dotar-lo d'enllumenat públic.  Valoració econòmica: 75.000 euros.
  • Instal·lació de veles a l'estiu o pèrgoles als parcs infantils del municipi. La proposta és instal·lar unes carpes que doni ombra al parc del Parc de la Riera que hi ha davant l'escola bressol Ginesta i també al parc infantil de Pau Casals.  Valoració econòmica: 22.264 euros
  • Peatonalització de la Rambla de Rafael Casanova. Instal·lació de pilones amb lector de matrícula per tal d'autoritzar-ne el pas exclusiu a serveies i veïnatge. Valoració econòmica: 42.000 euros.
  • Parc infantil de tobogans gegants. La instal·lació es faria al Parc de la Riera aprofitant el desnivell existent. Valoració econòmica: 75.000 euros
  • Pavimentació del carrer Tarragona. La proposta consisteix en pavimentar i dotar d'enllumenat el tram del carrer Tarragona situat al costat de l'escola bressol Ginesta i que arriba fins a l'avinguda de Sabadell. Valoració econòmica: 65.000 euros
  • Parc infantil de trànsit. Es tracta d'una instal·lació fixa d'accés lliure i que simula un encreuament de carrers amb els elements i senyals habituals de qualsevol carrer: passos de vianants, senyals de trànsit, etc. És un espai on els més petits poden posar en pràctica els coneixements de mobilitat en bici, patinet o, simplement, caminant. La proposta és instal·lar-ho al Parc de la Riera.  Valoració econòmica: 65.000 euros
  • Millora dels entorns de l'escola Pere Calders. Es proposa l'enjardinament del talús i la construcció d'una tanca i muret. Valoració econòmica: 67.000 euros.

 

Pel que fa als projectes, aquestes són les propostes que han passat a la votació final:

  • Identificació de gossos amb ADN. Es proposa la creació d'un cens d'ADN dels gossos de Polinyà per tal de poder activar la possibilitat de fer anàlisis d'ADN dels excrements que es trobin a la via pública. Això permetria la identificació del propietari i, per tant, la tramitació de la sanció oportuna. Valoració econòmica: 29.900 euros.
  • Espai de sinèrgies a Polinyà. Creació d'un espai on poder portar objectes que ja no fem servir i que estan en bon estat perquè en gaudeixin altres persones, entitats o institucions. Valoració econòmica: 30.000 euros.
  • Ajudes per a la instal·lació d'energies renovables. El projecte suposaria incentivar la instal·lació d'equips que evitin el consum de combustibles fòssils, que malmeten el medi ambient. Valoració econòmica: 30.000 euros.
  • Programació d’un gran cicle de conferències. Conferències mensuals, relaciondes amb temàtiques diverses com la ciència o la cultura i obertes a tota la població. Valoració econòmica: 7.000 euros.
  • Punt d’informació i atenció a les entitats online. Creació d'una plataforma web que sigui un espai d'intercanvi de coneixements i d'informació per a les entitats i un canal de comunicació directe d'aquestes amb l'Ajuntament. Un punt d'atenció i suport a les entitats amb informació rellevant sobre subvencions, justificacions, creació d'entitats, programes de voluntariat, etc. Valoració econòmica: 15.000 euros.  
  • Línia d’ajuts per a la instal·lació d’ascensors en blocs que no hi disposin. Valoració econòmica: 25.000 euros.
Darrera actualització: 16.02.2021 | 12:12