Vols formar part del Consell de Salut?

Dilluns, 18 de novembre de 2024

Les persones interessades poden fer la sol·licitud fins al 2 de desembre

Al Ple del 3 de juliol es va aprovar el reglament del nou Consell de Salut. El març del 2024 es va aprovar el Pla Local de Salut 2024 – 2027 que marcava com a objectiu principal la creació d’un Consell municipal de Salut, per a organitzar, coordinar i potenciar les polítiques municipals en aquest àmbit. També ha d'actuar com a una plataforma consultiva i d’assessorament i ser una via de participació ciutadana en assumptes de salut.

El Consell de Salut estarà format per:

  • El regidor o regidora de Salut
  • Una representació de cada grup municipal
  • La tècnica de Salut Pública
  • Un representant de les entitats del municipi relacionades amb l’àmbit de la salut.
  • Representants del CAP
  • Una representació de l’àmbit farmacèutic
  • Representants de les AFA
  • Una representació del Consell Gestor de la Gent Gran
  • Professionals tècnics d’altres departaments municipals
  • Fins a tres ciutadans i ciutadanes que vulguin formar-ne part

Aquest òrgan es reunirà, amb caràcter ordinari, un cop l’any, però es podran constituir comissions de treball amb un calendari de treball que fixaran els seus membres.

Consulta el reglament del Consell de Salut de Polinyà

Com sol·licitar ser membre del Consell de Salut

Per constituir el Ple d’aquest consell, cal nomenar tres representants de la ciutadania que formaran part d’aquest Ple, juntament amb la resta d'agents de salut. Les persones interessades en formar-ne part han de presentar una instància — presencialment a l'OAC o en línia a la seu electrònica — sol·licitant ser membre del Consell de Salut. El termini per fer aquesta sol·licitud finalitza el 2 de desembre. En cas que hi hagi més peticions que vacants, les vacants es cobriran mitjançant un sorteig.

Sol·licita formar part del Consell de Salut 

El Pla Local de Salut de Polinyà

El Pla Local de Salut defineix l’estratègia durant els quatre anys a venir en set àmbits d’actuació: cogovernança en salut, serveis sanitaris, salut comunitària, activitat física, alimentació, mobilitat i consums de risc. L’estratègia involucra l’Ajuntament, el CAP, la Diputació, els centres educatius, les farmàcies i les associacions del municipi.

Els estudis han evidenciat que l’alimentació, el descans, l’activitat física, la higiene, les relacions socials i el medi urbà i natural influeixen directament en la nostra salut. Així, és clau un treball conjunt i transversal per afrontar els reptes sanitaris. L’administració local hi té un paper crucial, amb la promoció de la salut des de l’urbanisme, el medi ambient, l’esport, els serveis socials i, evidentment, la salut pública.

Consulta el Pla Local de Salut de Polinyà

Darrera actualització: 13.11.2024 | 12:16